sábado, 23 de abril de 2011

ENTREVISTA A MIGUEL JOSÉ AUBÀ FLEIX AL PUNT

Aquesta entrevista la podeu trobar fen clic aquí.

Dissabte, 23 d'abril del 2011

                                                                                                                 Gandesa

Política


MIQUEL AUBÀ ALCALDE I CANDIDAT D'ALTERNATIVA PER GANDESA-FIC


''Hem executat el 90% dels projectes''

Aubà considera que és el principal projecte de futur, les obres estaran acabades a final d'any
L'ajuntament té un endeutament del 5% dels ingressos

Miquel Aubà, al seu despatx a l'ajuntament. Foto: L.M


Després de 12 anys a l'alcaldia, Miquel Aubà ha decidit tornar a encapçalar la llista independent Alternativa per Gandesa, encara que tots els partits (exepte el PP) han intentat absorbir la candidatura. Quin balanç fa de les actuacions executades aquest mandat?


Hem aconeguit completar un 90% de les inversions programades, per tan la valoració és molt positiva. Hem acondicionat camins, impulsat el viver d'empreses, ampliat el CAP i el centre de dia, promogut l'habitatge de lloger, creat noves àrees d'aparcament..El principal partit de l'oposició, CIU, li retreu que s'han fet moltes obres però sense criteri de futur i posa com a exemples la gestió de la biblioteca o de l'arxiu comarcal...Em sembla perfecte que ara CIU digui que hem de tancar un acord amb el Consell Comarcal i la Generalitat per la gestió d'aquest espais, però la realitat és que fins ara el Consell ''governat per CIU'' no ha acceptat participar econòmicament en la gestió.Quin projecte no heu pogut completar?


Ens queda pendent el pla d''ordenació urbanística municipal.


I quin serà la seva prioritat si continua amb el govern?


El viver d'empreses serà un projecte molt potent que just acabem d'encetar. Les obres de la primera fase estaran enllestides a final d'any, però volem que l'endemà de les eleccions comence a treballar el director del viver. Hem de potenciar les empreses locals, que són les que no es deslocalitzen, i evitar la fuga de joves.


La crisi econòmica ha fet minvar els recursos de l'ajuntament de Gandesa?


Els plans per generar ocupaciò del govern de Zapatero han suposat una injecció econòmica i ens han permès abordar obres con la renovació de l'enllumenat i el casal de la joventut. També hem aconseguit el finançament necessari a través de la fundació La Caixa, per rehabilitar el celler cooperatiu. L'economia municipal està molt sanejada, amb un endeudament del 5%.


Quin és el secret de un percentatge tan baix?


Porto a l'Ajuntament com si fos una empresa, s'han de revisar tots els contractes i negociar els preus amb tots els proveïdors.


Com a funcionat el pacte de govern amb el PSC i ERC? Es pot reeditar?


El pacte del govern ha funcionat molt bé, però no sé si podrem reeditar, de fet desconec si presenten llista.


I amb qui estaria disposat a governar?


No estem tancats a cap pacte. Penso que els grans temes s'han de consensuar amb tots.Nascut el 1963 i viticultor de professió és alcalde de Gandesa des del 1999. Una tasca que l'ha absorbit totalment, fins al punt d'aparcar el seu celler.